Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Satul în care locuiesc doar opt persoane, dar care are sute de vizitatori pe zi. Ce îi atrage pe turiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Insulele Feroe, deși izolate între Islanda și Norvegia, sunt foarte căutate de turiștii dornici de plimbări în zone pitorești, dar și pustii.

Asta, spre nemulțumirea puținilor localnicilor, nevoiți să-și ducă traiul alături de tot mai mulți vizitatori care se strecoară neinvitați în viețile lor.

Turiștii aduc bani, dar și necazuri, pentru că sunt destui care nu țin cont de limite.

Insulele Feroe sunt, pe drept cuvânt, idilice. Peisajele sunt minunate, iar localnicii sunt puțini la număr. Sunt două dintre motivele pentru care turiștii se înghesuie aici.

Într-un sat locuiesc doar 8 persoane, dar numărul vizitatorilor depășește uneori câteva sute în zilele lungi de vară. Unii dintre ei nu știu să se poarte însă, se plâng oamenii locului.

Citește și
Tunelul Eysturoy - 1
FOTO. Cum arată primul sens giratoriu construit pe sub Oceanul Atlantic

Jóhan Jógvansson, fermier: "De exemplu, se apropie de casa noastră, se uită pe fereastră când suntem la masă. E nepoliticos".

Cei mai obraznici sunt așa-numiții influenceri.

Jóhan Jógvansson, fermier: "Cu câțiva ani în urmă, asociația locală de turism a început să folosească influenceri ca să promoveze insulele. Rezultatul a fost că au început să vină tot mai mulți turiști și lucrurile au scăpat de sub control. Făceau lucruri nebunești doar ca să facă cea mai bună poză.

Li se pare că insula e a lor. Nu le pasă deloc de noi, cei care locuim aici. Vânau oi... și iarba, care crește doar iarna, a fost culcată la pământ".

Așa că acum sunt semne cu "Accesul Interzis" peste tot, dar mulți turiști le ignoră. Faptul că terenurile aflate dincolo de trasee sunt proprietate privată nu îi deranjează câtuși de puțin pe acești tineri, veniți aici special pentru ședința foto de după nuntă.

Nemulțumiți, localnicii au început să ridice garduri și să impună tarife considerabile.

Reporter: "200 de coroane? Asta înseamnă aproape 30 de euro pentru o plimbare pe potecă...".

Până la urmă, turiștii imortalizează câteva cadre perfecte, iar localnicii câștigă o mulțime de bani, așa că toată lumea e mulțumită la final.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult