Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rușii au pregătit modificările la doctrina nucleară. Vom stabili dacă au apărut condițiile pentru folosirea armelor nucleare

Au fost deja pregătite amendamente la doctrina nucleară rusă, iar în viitorul apropiat vor fi oficializate legal.

Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, a informat despre acest lucru într-un interviu cu programul „Moscova. Kremlinul. Putin”.

Din cuvintele lui Peskov rezultă că armata va stabili dacă au apărut condițiile pentru posibilitatea utilizării armelor nucleare, notează Serviciul rus BBC.

”Aceasta este mai degrabă apanajul specialiștilor noștri, militarii noștri. Ei monitorizează cu atenție ce arme sunt folosite și cum sunt acestea.

Ei sunt cei care consemnează implicarea directă a țărilor Occidentului colectiv în conflictul din jurul Ucrainei și nu își vor relaxa atenția”, a mai spus Peskov.

Peskov a mai menționat că decizia de revizuire a doctrinei nucleare a fost luată pentru că „în esență, puterile nucleare au început să ia parte la conflictul din jurul Ucrainei de partea Ucrainei”.

O actualizare a doctrinei nucleare rusești, extinzând lista de motive pentru utilizarea armelor nucleare, a fost anunțată de președintele Vladimir Putin la o ședință a Consiliului de Securitate rus din 25 septembrie.

Printre noile motive pentru utilizarea armelor nucleare se numără „agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear cu sprijinul unui stat nuclear”, precum și un atac aerian masiv prin mijloace non-nucleare, inclusiv drone.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult