Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia spune că Occidentul riscă să declanșeze o „confruntare militară directă” din cauza atacurilor cibernetice

Rusia a avertizat joi Occidentul că atacurile cibernetice împotriva infrastructurii sale riscă să ducă la o confruntare militară directă și că încercările de a provoca Moscova vor fi întâmpinate cu contramăsuri specifice, scrie Reuters.

Avertismentul vine după ce site-ul web al Ministerului Construcțiilor din Rusia a părut a fost spart în weekend, Cei care încercau să acceseze adresa website-ului ministerial erau direcţionaţi către o pagină pe care era publicat mesajul „Glorie Ucrainei”, potrivit Reuters.

Ministerul de Externe al Rusiei a spus că infrastructura critică și instituțiile de stat ale Rusiei sunt lovite de atacuri cibernetice și a indicat că responsabili pentru aceste atacuri sunt Statele Unite și Ucraina.

„Fiţi siguri că Rusia nu va lăsa astfel de acţiuni agresive nepedepsite. Măsurile pe care le vom lua vor fi atent cântărite şi ţintite, conform legislaţiei noastre şi a celei internaţionale”, se arată în comunicatul ministerului rus de Externe

În declaraţia formulată de liderul ministerului pentru Securitatea Internaţională a Informaţiilor era precizat faptul că Washingtonul „scade în mod deliberat pragul pentru utilizarea IT în luptă”.

„Militarizarea spaţiului informaţional de către Occident şi încercările de a-l transforma într-o arenă de confruntare interstatală au crescut foarte mult ameninţarea unei ciocniri militare directe, cu consecinţe imprevizibile”, se arată în comunicat.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult