Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia anunță schimbări în doctrina nucleară și dă vina pe Occident. Zakharova: ”Vom avea un răspuns extrem de dureros”

Rusia a spus că agenda Washingtonului și „Occidentul colectiv” a forțat țara să-și schimbe doctrina nucleară, scrie Sky News.

Doctrina nucleară existentă, stabilită într-un decret al președintelui Vladimir Putin în 2020, spune că Rusia poate folosi arme nucleare în cazul unui atac nuclear al unui inamic sau al unui atac convențional care amenință existența statului.

Noile revizuiri nu au fost detaliate, dar vin „pe fundalul provocărilor și amenințărilor provocate de țările așa-numitului Occident colectiv”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Moscova ia în considerare posibilitatea ca Ucraina să folosească arme cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA în atacurile sale în adâncurile teritoriului rus, a adăugat el.

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat, de asemenea, Occidentul și Ucraina în această dimineață că Moscova va da un răspuns imediat în cazul unor lovituri la distanță lungă lansate de Ucraina pe teritoriul rus.

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat că răspunsul va fi „extrem de dureros”.

Ea a mai spus că Occidentul „ar trebui să se gândească la riscurile unei escaladări în continuare a conflictului din Ucraina” și că politicienii occidentali pierd legătura cu realitatea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult