Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia anunță eliberarea baschetbalistei americane Brittney Griner într-un schimb de prizonieri cu SUA

Rusia a eliberat-o pe baschetbalista americană Brittney Griner într-un schimb de deţinuţi cu traficantul de arme Viktor Bout, încarcerat într-un penitenciar din SUA de 12 ani.  

Schimbul a fost aprobat de președintele Joe Biden în ultimele zile, au declarat surse pentru CBS, scrie BBC.

Griner a fost arestată pe un aeroport din Moscova în februarie pentru deținere de ulei de canabis și luna trecută a fost trimisă într-o colonie penală.

Până în vară, administrația Biden a propus un schimb de prizonieri, știind că Moscova a cerut de mult eliberarea lui Bout.

Viktor Bout a vândut armament unor lideri de război şi unor guverne paria, devenind unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume.

Supranumit „comerciant al morții” pentru traficul de arme în anii de după căderea Uniunii Sovietice, isprăvile rusului au inspirat filmul de la Hollywood din 2005, Lord of War, care s-a bazat vag pe viața lui.

Citește și
soldati rusi
ONU analizează o înregistrare video cu soldați ruși capturați și uciși de la mică distanță de ucraineni | VIDEO

Cariera sa secretă s-a încheiat atunci când a fost arestat, în 2008, la un hotel din capitala thailandeză Bangkok, spre furia guvernului rus.

El a fost extrădat doi ani mai târziu și și-a petrecut ultimii 12 ani într-o închisoare americană pentru că a conspirat pentru a sprijini teroriști și a ucide americani.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult