Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Revolte în Regatul Unit. Un băiat de 12 ani, printre manifestanţii arestaţi care-şi aşteaptă sentinţa

Un tribunal britanic a dispus luni plasarea în arest preventiv a unui băiat în vârstă de 12 ani pentru protestele violente anti-imigraţie care au avut loc în Regatul Unit după uciderea a trei fetiţe.

El a devenit cel mai tânăr inculpat dintre cele circa 900 de persoane arestate pentru participarea la aceste proteste, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Acest băiat a pledat vinovat în faţa unui tribunal din Manchester pentru participarea la distrugerea unui autobuz în faţa unui hotel care găzduia migranţi, pentru spargerea vitrinei unui magazin de ţigări electronice şi pentru aruncarea unui obiect în direcţia poliţiei. Judecătorul a dispus să rămână în arest până la pronunţarea sentinţei, care în cazul său va fi decisă fără proces, întrucât a pledat vinovat.

Protestele violente au fost declanşate după înjunghierea mortală în oraşul Southport pe 29 iulie a trei fetiţe de către un adolescent în vârstă de 17 ani ai cărui părinţi sunt imigranţi rwandezi.

Desfăşurate sub lozincă "Destul este destul" (Enough is enough), referire la debarcarea migranţilor ilegali veniţi în Regatului Unit cu bărci pneumatice traversând Canalul Mânecii, aceste proteste s-au extins în mai multe oraşe britanice, iar în urma atacurilor asupra unor moschei şi centre de găzduire a migranţilor, în special hoteluri, au degenerat în confruntări violente cu poliţia şi cu contra-manifestanţii anti-rasişti.

Citește și
violente uk
Violenţele continuă în Anglia după uciderea a 3 fetițe. Mai mulți polițiști au fost răniți: Astea nu sunt proteste

Violenţele au încetat de o săptămână în urma numeroaselor arestări, care au ajuns la circa 900, aproximativ jumătate dintre cei arestaţi fiind deja inculpaţi şi defilează prin tribunalele devenite suprasolicitate, printre ei fiind şi numeroşi adolescenţi.

Sentinţe de închisoare cu executare au fost deja pronunţate, inclusiv pentru incitare la violenţă prin mesaje pe Facebook. Aceste condamnări sunt adesea transmise la televiziune, o metodă prin care premierul laburist Keir Starmer caută să descurajeze noi proteste

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult