Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Război de Crăciun în Fâșia Gaza. Israelul a bombardat mai multe zone ale grupării Hamas

Forțele de apărare israeliene au bombardat mai multe zone Hamas din Fâșia Gaza, susținând că aceste atacuri au loc ca urmare a rachetelor lansate din enclava palestiniană către Israel în ziua de Crăciun.

Potrivit Russia Today, țintele lovite ar fi fost o fabrică de rachete, un post militar și o infrastructură subterană, a anunțat armata israeliană (IDF) într-un mesaj pe Twitter, avertizând că „Hamas va suporta consecințele pentru toată teroarea emanată în Gaza”.

Astfel, sirenele de raid aerian au sunat în orașul Ashkelon din sudul Israelului, vineri seara târziu, forțând locuitorii să fugă în adăposturile pentru bombe. Cu toate acestea, sistemul de apărare aeriană Scutul de Fier ar fi interceptat toate rachetele palestiniene.

Unele videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare online pretind că arată aceste proiectile lansate din Gaza și apoi doborâte în aer.

 

Citește și
Palestinienii poartă mască de protecție pe stradă. Fâșia Gaza este în carantină din 25 august din cauza Covid-19
Palestinienii poartă mască de protecție pe stradă. Fâșia Gaza este în carantină din 25 august din cauza Covid-19

Vineri, serviciile medicale de urgenţă din Israel au raportat că mai multe persoane în stare de şoc au primit îngrijiri.

Ultimul tir de rachetă dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul islamiştilor din Hamas, în direcţia teritoriului israelian a avut loc cu peste o lună în urmă, potrivit Agerpres.

Între mişcarea palestiniană Hamas şi Israel au avut loc trei războaie (2008, 2012, 2014). În pofida unui armistiţiu în ultimele luni, cele două tabere se confruntă sporadic cu tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza şi represalii din partea armatei israeliene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult