29 de polițiști germani, suspendați pentru că își trimiteau poze cu Adolf Hitler și camere de gazare

Ultima actualizare: 18-09-2020 17:21

29 de polițiști germani din landul Renania de Nord-Westfalia au fost suspendați după ce s-a descoperit că-și trimiteau fotografii cu Adolf Hitler și imagini editate cu refugiați în camere de gazare.

O parte dintre suspecți ar putea fi puși sub acuzare pentru diseminare de propagandă nazistă și discurs al urii, riscând concedierea din poliție. Alții sunt acuzați că nu au raportat incidentele.

Majoritatea suspecților, polițiști de ambele sexe, lucrau în orașul german Essen. Pe lângă schimbul de fotografii cu Hitler, aceștia sunt acuzați de accesarea unor grupuri de WhatsApp unde erau distribuite imagini cu materiale extremiste, precum svastici și alte simboluri naziste, interzise de constituția germană.

Herbert Reul, ministrul de Interne din Renania de Nord-Westfalia: „Aceste persoane nu mai au dreptul să poarte uniforma de poliție.”

La percheziitii au fost confiscate zeci de telefoane, SIM-uri, stikuri USB, tablete și computere.

Sebastian Fiedler, chairman Association of German Criminal Investigators: „Trebuie să ne asigurăm că îi identificăm pe acești indivizi – în mod voit nu-i numesc "colegi" - din rândurile noastre și că întărim organizația. Făcând asta, transmitem și populației un mesaj clar și transparent că încă îi merităm încrederea.”

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „E o rușine și mă stânjenește profund să văd cum se exprimă în prezent rasismul și antisemitismul în țara noastră. E adevărat că nu au dispărut niciodată, dar de la un timp sunt tot mai vizibile, mai fățișe. Insulte, amenințări, teorii ale conspirației sunt îndreptate deschis împotriva evreilor. Pe rețelele de socializare proliferează ura și incitarea la ură. Nu trebuie să rămânem nicioadata tăcuți în această privință.”

Recent, procurorii germani au anunțat anchetarea unui polițist pensionat pentru că a trimis mesaje de amenințare unor imigranți. Mesajele, unele trimise unor parlamentari de etnie turcă, au fost semnate "UNS 2.0", o referință la "Underground-ul Național Socialist", o grupare neo-nazistă care a ucis 10 persoane, majoritatea imigranți, între 2000 și 2007.

Un studiu național despre posibile tendințe rasiste în interiorul poliției a fost anulat, în iunie, de ministrul german de interne, decizie considerată o gravă eroare de către experți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!