Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răsturnare de situație. Harris reduce diferența față de Trump, constată ultimele sondaje

Vicepreședintele Kamala Harris începe un sprint de 103 zile pentru președinție într-o cursă cu fostul președinte Donald J. Trump, potrivit ultimului sondaj New York Times/Siena College.

Noua ei candidatura reunește rapid un Partid Democrat care fusese profund fracturat de președintele Biden, informează sursa citată.

La doar câteva zile după ce președintele și-a abandonat campania sub presiunea liderilor de partid, sondajul a arătat că democrații se unesc în spatele lui Harris ca nominalizată prezumtivă, doar 14% spunând că ar prefera o altă opțiune.

70% dintre alegătorii democrați au spus că doresc ca partidul să se consolideze rapid în spatele ei, mai degrabă decât să se angajeze într-un proces mai competitiv și mai lung.

Reasamblarea ei rapidă a coaliției democrate a părut să ajute la reducerea avantajului semnificativ al lui Trump față de Biden de acum câteva săptămâni.

Harris primea 93% sprijin din partea democraților, aceeași pondere pe care Trump o primea de la republicani.

În general, Trump o conduce pe Harris cu 48% la 47% în rândul alegătorilor probabili într-un meci head-to-head.

Aceasta este o îmbunătățire semnificativă pentru democrați în comparație cu sondajul Times/Siena de la începutul lunii iulie, care l-a arătat pe Biden în urmă cu șase puncte procentuale, ca urmare a performanței slabe în dezbatere care l-a scos în cele din urmă din cursă.

Sondaj Emerson College/The Hill  

Sondajul indică faptul că fostul preşedinte Donald Trump conduce în patru din statele critice: Arizona 49% la 44%, Georgia 48% la 46%, Michigan 46% la 45% şi Pennsylvania 48% la 46%. Trump şi Harris sunt la egalitate, cu 47%, în Wisconsin. Harris a depăşit performanţa lui Biden într-un sondaj Emerson efectuat la începutul acestei luni în fiecare dintre cele cinci state. Kamala Harris a intrat în campanie săptămâna aceasta după ce preşedintele Joe Biden a renunţat la cursă duminică şi şi-a exprimat sprijinul pentru vicepreşedinta sa. Cel mai recent sondaj Emerson al alegătorilor înregistraţi a fost efectuat în perioada 22-23 iulie şi a avut o marjă de eroare pentru fiecare stat de plus sau minus 3,4%.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult