Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Raport: Rusia a scos din depozite tancurile vechi din cauza pierderilor mari, dar mai are resurse pentru încă 3 ani de război

Un centru de cercetare de top spune că Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în invazia sa din Ucraina - aceeași cantitate pe care a avut-o înainte de începerea războiului, scrie Sky News. 

Cu toate acestea, are suficiente vehicule blindate de calitate inferioară depozitate pentru ani de înlocuiri.

„Moscova a reușit să schimbe calitatea cu cantitatea... scoțând din depozit mii de tancuri mai vechi la o rată care poate, uneori, să fi ajuns la 90 de tancuri pe lună”, a declarat Institutul Internațional de Studii Strategice din Londra în raportul său anual de bilanţ militar.

Înseamnă că Rusia ar putea „suține potențial încă trei ani de pierderi grele și ar putea umple rezervoarele din stocuri, chiar dacă la un standard tehnic mai scăzut, indiferent de capacitatea sa de a produce echipamente noi”.

Rusia are o forță activă de 1.750 de tancuri de luptă principale - inclusiv cele vechi de zeci de ani și cele moderne - se arată în raport.

Alte 4.000 de vehicule sunt depozitate.

Ucraina a suferit, de asemenea, pierderi mari de tancuri, dar ajutorul occidental i-a permis să mențină stocurile în același timp îmbunătățind calitatea.

Balanța militară a spus că situația subliniază acum un „sentiment tot mai mare de impas în lupte care ar putea persista până în 2024”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult