Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin, păzit pe stadion de un sistem de rachete antiaeriene Pantsir. Moscoviții se tem să nu ajungă războiul la ei

Un sistem de rachete de apărare antiaeriană a fost observat în apropierea locului unde președintele rus Vladimir Putin și-a ținut discursul patriotic de patru minute la Moscova, arată mai multe surse.

Ar fi mai multe asemenea sisteme operaționale, iar asta indică faptul că Kremlinul se teme de un atac aerian, în timp ce invazia sa în Ucraina se prelungește, transmite Business Insider.

Site-ul de știri Meduza.io a relatat că un sistem de rachete Pantsir a fost instalat în fața stadionului Luzhniki din Moscova, unde mii de oameni s-au adunat - iar unii au fost plătiți cu 500 de ruble și un cârnat - pentru a-l auzi pe Putin vorbind miercuri, însă doar pentru patru minute, după care a părăsit stadionul. Sistemele mobile de apărare antiaeriană, cum ar fi acestea, sunt menite să împiedice avioanele, rachetele de croazieră și dronele să lovească Moscova. Rachetele sol-aer Pantsir au început să apară pe acoperișurile rusești din Capitală luna trecută, potrivit The Guardian.

Spre deosebire de capitala Ucrainei, Moscova nu a fost atacată până în prezent, în timp ce războiul lui Putin continuă, dar au fost lovite baze aflate aproape de granița cu Ucraina. Rusia - care a lansat aproape zilnic mii de rachete, drone sinucigașe și alte muniții asupra orașelor ucrainene, lovind ținte precum gări, școli, spitale și zone rezidențiale – susține că distrugerile ar fi fost provocate de dronele ucrainene.

Potrivit The Moscow Times, unii localnici și-au exprimat îngrijorarea și furia cu privire la prezența sistemelor de apărare aeriană Pantsir și a altor mijloace similare în Capitală. Există o teamă generală că aceste evoluții ar putea fi un semn de escaladare militară în războiul țării cu Ucraina, arată sursele citate.

Citește și
Transnistria
Istoricul Armand Goșu: Rusia ar putea atrage România într-un conflict în Republica Moldova

Rusia nu este singura care își mobilizează capacitățile de apărare aeriană. SUA și alți aliați din NATO și-au intensificat eforturile, în ultimele luni, pentru a dota Ucraina cu sisteme avansate de apărare aeriană, cu scopul protejării față de atacurile cu rachete și drone efectuate de trupele lui Putin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult