Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prințul Mihail al Greciei a murit la vârsta de 85 de ani. Totul despre regele care a renunțat la tron pentru iubire

Prințul Mihail al Greciei și Danemarcei a murit la vârsta de 85 de ani. Acesta s-a stins la un spital din Atena.  

Prințul Mihail al Greciei și Danemarcei a fost văr primar cu Philip, prințul consort al Marii Britanii, și nepot al George I, care a fost asasinat în 1913. Acesta a fost descendent al Casei de Bourbon prin mama sa, Francoise d'Orléans.

The Independent a relatat că acesta va fi înmormântat în Atena pe 1 august.

Scriitor și istoric, prințul Mihail avea pseudonimul Michel De Gres. Cartea sa de memorii, „Crown, Art and Fantasy: A Life in Pictures”, a fost publicată anul trecut.

Tatăl prințului Mihail, prințul Christopher al Greciei și Danemarcei, a murit când el avea doar 1 an, iar mama sa a murit când el avea 14 ani.

Citește și
Vacanta in grecia cu buget redus
Destinații de vacanță accesibile pentru bugete mici în Grecia. Cele mai ieftine insule și stațiuni din Grecia

„Nu am frați sau surori. Cred că am un simț al adaptării, care m-a ajutat pe tot parcursul vieții mele. Apoi, am mers să locuiesc cu un unchi de-al meu [contele de Paris], care avea 12 copii. Astfel, [am trecut] de la a fi un copil singuratic la a deveni membru al unei familii foarte numeroase. Mi-au trebuit șase luni de singurătate, tristețe sau orice altceva pentru a mă adapta. Apoi, după aceea, am fost foarte fericit”, a declarat el, în 2023, pentru FoxNews.

Prințul Mihail a fost căsătorit cu Marina Karella, alături de care a avut două fiice - prințesa Alexandra și prințesa Olga.

Acesta a cunoscut-o pe artista Marina Karella la o petrecere, prin intermediul unor prieteni comuni, și s-au căsătorit la Palatul Regal din Atena în 1965. Cu toate acestea, statutul de om de rând al miresei a însemnat că el a trebuit să renunțe la pretențiile sale la tron.

„Renunțarea la acest titlu, nefiind membru al unui monarh conducător în funcțiile oficiale și toate celelalte, mi-a dat un sentiment de libertate”, a declarat el pentru Fox News.

„Am putut să-mi aleg munca și profesia, pe care am descoperit-o ca fiind scrisul și istoria. Mi-a dat libertatea de a-mi alege calea”, a adăugat prințul, conform People

Nepotul prințului Mihail, regele Constantin al II-lea, ultimul rege al Greciei care a domnit până la abolirea monarhiei grecești în iunie 1973, a murit recent, în ianuarie 2023, la vârsta de 82 de ani. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult