Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primarul unui oraș din Franța a plătit cu bani publici o vrăjitoare care să-i facă legătura cu tatăl mort. „Și-a bătut joc”

Un oraș din Franța este în centrul unui scandal, după ce edilul a plătit cu bani publici o vrăjitoare care să-i ghicească viitorul și s-l pună în contact cu tatăl mort, scrie BBC.  

Orașul Agde de pe coasta mediteraneană este cunoscut pentru plajele sale frumoase de nisip și pentru soare. Dar, în prezent, orașul este afectat de un scandal cu totul nou, care a făcut ca restul Franței să dea din cap în semn de uimire și amuzament colectiv.

Este vorba de o ghicitoare locală și de primarul orașului, Gilles d'Ettore, fost ofițer al serviciilor secrete și ofițer de poliție. Amândoi se află acum în închisoare, în timp ce sunt anchetați de justiție.

Clarvăzătoarea, Sophia Martinez, este acuzată că l-a delapidat pe primar, în timp ce acesta este acuzat de corupție pentru că a cheltuit sume generoase din banii contribuabililor pentru ea. Femeia avea reputația de a putea vorbi cu morții. Potrivit avocatului dlui d'Ettore, când primarul i-a cerut să îl pună în legătură cu tatăl său decedat, aceasta a reușit. În timp ce făcea ședințe de spiritism, vocea ei părea să se schimbe brusc și să ia tonul tatălui primarului.

Banii publici folosiți timp de patru ani

În ultimii patru ani, se presupune că l-a manipulat pe primar în persoană și prin telefon cu abilități remarcabile de vrăjitoare.

Citește și
politie franta
Doi răniţi în Franţa, după ce un bărbat a aruncat o grenadă în stradă. Una dintre victime este în stare gravă

Acesta a primit mii de apeluri misterioase de la „voci” ale morților, inclusiv îngeri, unele dintre ele îndemnându-l pe primar să o ajute pe ghicitoare.

Se presupune că primarul a plătit vacanțe fastuoase pentru Martinez și familia sa, inclusiv în Polinezia și Thailanda, toate folosind fonduri publice.

Se presupune că „vocile” l-ar fi convins să angajeze mai mulți membri ai familiei sale pentru a lucra la primărie și, de asemenea, să-i renoveze casa. 

„Aceasta este o femeie care a intrat în viața lui și i-a spus că pot vorbi cu tatăl tău decedat. A găsit o slăbiciune mentală la el și a exploatat-o în interes personal. A durat mult timp până când a acceptat că a fost înșelat", a spus avocatul primarului.

Oamenii sunt nemulțumiți de situați și revoltați de modul în care au fost cheltuiți banii. 

„El poate fi generos, îndrăgostit de o mulțime de femei diferite, asta este viața lui personală. Dar folosirea banilor contribuabililor, asta este o altă poveste", a spus o femeie. „Și-a bătut joc de orașul nostru”.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult