Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a lui Vladimir Putin după tentativa de asasinare asupra lui Robert Fico. Ce rugămite are liderul Rusiei

„Atentatul la viaţa premierului slovac Robert Fico nu are nicio justificare, este o crimă odioasă”, spune liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care i-a trimis o telegramă omologului său slovac, Zuzana Caputova.

"Am aflat cu indignare despre atentatul la viaţa premierului Republicii Slovace, Robert Fico. Această crimă odioasă nu poate avea nicio justificare", a scris Putin, telegrama sa fiind publicată pe site-ul Kremlinului, anunță TASS.

"Îl cunosc pe Robert Fico ca pe un om curajos şi puternic în spirit. Sper foarte mult că aceste calităţi îl vor ajuta să reziste în această situaţie dificilă", a spus liderul rus.

"Vă rog să îi transmiteţi cel mai sincer sprijin, precum şi urări de însănătoşire grabnică şi completă", i-a cerut Putin preşedintei Slovaciei.

Atacatorul lui Fico, un bărbat de 71 de ani

Premierul slovac Robert Fico a fost rănit într-o tentativă de asasinat în oraşul Handlova. Politicianul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Banska Bistryca, viaţa sa fiind în pericol.

Citește și
Iulian Chifu, Robert Fico
Ce spun analiștii politici despre împușcarea premierului Robert Fico: ”Este un șoc, s-a întâmplat în centrul Europei”

Potrivit presei locale, Fico a fost rănit probabil la nivelul membrelor, pieptului şi stomacului, martorii oculari auzind 4-5 focuri de armă. Potrivit postului de televiziune JOJ, un bărbat de 71 de ani a deschis focul. Suspectul a fost reţinut. Fico este cunoscut pentru criticile sale la adresa strategiei Occidentului privind situaţia din Ucraina, notează agenţia de presă a statului rus. Guvernul său, care a venit la putere în octombrie 2023, a oprit livrările militare către Kiev. De asemenea, premierul s-a pronunţat în favoarea "standardizării relaţiilor" cu Rusia, menţionează TASS, citată de News.ro.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult