Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premieră națională în Thailanda. O prestigioasă universitate aprobă introducerea unui concediu menstrual

O prestigioasă universitate din Thailanda a aprobat introducerea unui „concediu menstrual” pentru studentele care suferă de probleme legate de ciclurile lor menstruale, o premieră naţională în mediul universitar.  

Universitatea Thammasat din provincia Pathum Thani, la nord de Bangkok, le va permite studentelor care se confruntă cu dureri menstruale, oboseală şi dureri de cap să absenteze în timpul studiilor, fără ca acest lucru să le afecteze rezultatele, scrie AFP, conform Agerpres.

Decizia a fost aprobată săptămâna trecută de comitetul academic al universităţii, ceea ce face din Thammasat prima instituţie de învăţământ din regat care acordă dreptul la un astfel de concediu.

„Departamentul academic ar dori să solicite cooperarea facultăţilor, instituţiilor şi colegiilor pentru a acorda studentelor absenţe (motivate) în timpul ciclului lor menstrual”, a scris sindicatul studenţilor universităţii într-un comunicat publicat pe reţeaua X (fosta Twitter).

Cu toate acestea, comunicatul nu precizează cât timp va putea o studentă să îşi ia „concediu menstrual”.

Citește și
sarpe
O adolescentă dată afară din casă pentru că avea menstruație a murit mușcată de șarpe

Universitatea Thammasat, a doua cea mai veche universitate din regat, este considerată una dintre cele mai progresiste din Thailanda, ea fiind renumită în special pentru cursurile sale de ştiinţe politice şi de drept.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult