Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orientul Mijlociu stă pe un butoi cu pulbere. Liderii ţărilor din G7: „Riscă să alimenteze o escaladare incontrolabilă”

Liderii ţărilor din G7, a cărui preşedinţie este deţinută de Italia, şi-au exprimat joi seara "îngrijorarea profundă" faţă de "deteriorarea situaţiei" în Orientul Mijlociu şi au avertizat împotriva "unei escaladări incontrolabile" în regiune.

"Noi, liderii G7, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea situaţiei în Orientul Mijlociu", se arată într-un comunicat difuzat de liderii G7, relatează AFP.

Aceştia condamnă "cu cea mai mare fermitate atacul militar direct al Iranului împotriva Israelului", atac care reprezintă "o ameninţare gravă la adresa stabilităţii regionale". "Un ciclu periculos de atacuri şi represalii riscă să alimenteze o escaladare incontrolabilă în Orientul Mijlociu, care nu este în interesul nimănui", menţionează liderii G7, care cer actorilor din regiune să acţioneze "responsabil şi cu reţinere" şi încurajează "toate părţile să acţioneze în mod constructiv pentru a dezamorsa tensiunile actuale". "Dreptul internaţional umanitar trebuie respectat", au subliniat ei. În ceea ce priveşte Libanul, liderii G7 "amintesc nevoia unei încetări a ostilităţilor cât mai curând posibil pentru a crea un spaţiu pentru o soluţie diplomatică".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult