Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ONU: Oamenii au fugit în Liban pentru a scăpa de războiul din Siria, iar acum se întorc pentru a scăpa de războiul din Liban

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni, când Israelul își plângea morții după masacrul de anul trecut, din 7 octombrie, aviația a continuat bombardamentele în sudul Beirutului.

Dar și Hezbollah a reușit să trimită câteva zeci de proiectile spre Israel. Inclusiv Hamas a lansat rachete din Fâșia Gaza spre Tel Aviv.

Cele mai multe au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană.

În ciuda presiunii, Hezbollah reușește să lanseze în continuare zeci de rachete. Luni seară, cel puțin cinci proiectile cu rază lungă de acțiune, trimise din Liban, au vizat localități din centrul Israelului. Unele au fost interceptate, altele au ajuns în câmp deschis.

Sirene și explozii puternice au răsunat și în apropiere de Tel Aviv. Totul după ce, duminică noapte, cel puțin două rachete - care nu au fost interceptate - au lovit la Haifa - al treilea oraș ca mărime al Israelului.

Citește și
armata israel, tancuri israel
Israelul a trimis o a treia divizie în Liban. Răspunsul Hezbollah a fost unul devastator

Aivhu Han, viceprimarul orașului Haifa: „Azi-noapte, un proiectil a căzut într-un scuar. Am avut câțiva răniți”.

Sunt stricăciuni serioase la mai mult de 60 de apartamente și câteva zeci de vehicule au fost distruse.

Pe de altă parte, patru proiectile au fost lansate spre Israel și din sudul Fasiei Gaza, iar unul, care a trecut de sistemul anti-rachetă, a lovit în zona Tel Aviv.

La scurt timp după aceste atacuri, armata israeliană a făcut din nou un apel către civilii din suburbia de sud a Beirutului să evacueze de urgență zona.

Localnic: „Nu este nimic din ce caută ei aici, asta este o zonă sigură. Mai mult, am primit aici în jur de 15.000 de persoane strămutate din alte zone ale țării. Ei sunt concetățenii noștri, au fugit din satele lor și au venit să se adăpostească aici și nu avem centre militare sau altceva de genul acesta”.

Potrivit Guvernului libanez, cel puțin 400.000 de cetățeni au trecut deja granița în țara vecină - Siria, în speranța că acolo vor scăpa de bombardamente.

Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru refugiați: „70% dintre oamenii care au trecut din Liban în Siria pe la acest punct de trecere sau în alte patru sau cinci puncte sunt, de fapt, refugiați sirieni în Liban. Au mers în Liban pentru a scăpa de războiul din Siria. Acum se întorc în Siria pentru a scăpa de războiul din Liban. Aceasta este fața absurdă a tragediei trăite aici”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult