Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ONU analizează o înregistrare video cu soldați ruși capturați și uciși de la mică distanță de ucraineni | VIDEO

Organizația Națiunilor Unite (ONU) analizează rapoartele potrivit cărora ucrainenii ar fi executat zece prizonieri de război ruși, pe care i-ar fi ucis de la mică distanță.

Imaginile filmate cu cei zece prizonieri ruși, întinși pe burtă și cu mâinile la ceafă, au fost analizate de jurnaliștii de la New York Times, iar acestea par să indice faptul că soldații capturați au fost uciși de la mică distanță de ucraineni.

Astfel, încă de la startul invaziei rusești în Ucraina, au fost raportate crime de război comise de ambele părți.

Organizația Națiunilor Unite a transmis că analizează rapoartele potrivit cărora ucrainenii ar fi executat zece prizonieri de război ruși.

Videoclipurile macabre, postate pentru prima dată pe site-urile de știri ucrainene și pe canalele de socializare, nu arată omorurile, ci scene înainte și după care apar soldați ruși care zac la pământ, aliniați, părând că au fost împușcați mortal de la mică distanță, a relatat The Times.

Citește și
Mihailo Podoliak
Kievul, deranjat de încercările Vestului de a împinge Ucraina spre masa negocierilor cu Rusia: „Este o cerere de capitulare”

Pe canalele ucrainene, clipurile video au fost distribuite ca exemple ale succesului apărării țării împotriva invadatorilor ruși, potrivit The Times. Conform unei declarații postate pe Telegram de către un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, clipurile sunt "o dovadă în plus a crimelor comise de neonaziștii ucraineni".

"Suntem la curent cu aceste videoclipuri și le analizăm", a declarat pentru Reuters Marta Hurtado, purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Drepturile Omului. "Acuzațiile de execuții sumare ale persoanelor hors de combat ar trebui să fie investigate prompt, complet și eficient, iar orice făptaș să fie tras la răspundere." (Expresia franceză "hors de combat" înseamnă "în afara luptei" și se referă la persoanele incapabile să își îndeplinească sarcinile de luptă).

Au fost raportate acuzații de crime de război - inclusiv violuri, tortură și execuții - atât împotriva rușilor, cât și a ucrainenilor, de la invazia neprovocată a Rusiei din februarie, deși Matilda Bogner, șefa Misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina, a declarat pentru Reuters că maltratarea prizonierilor ucraineni de către ruși pare "destul de sistematică", în timp ce "nu este sistematic" ca Ucraina să maltrateze soldații ruși.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult