Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Omul de știință care a prezis tragedia din Turcia susține că Rusia va fi lovită de un ”mega-cutremur”

Seismologul Frank Hougerbits, care a prezis cutremurele din Turcia și Siria, a declarat pe canalul său de YouTube Solar System Geometry Survey (SSGEOS) că Rusia va fi lovită de un ”mega-cutremur”, scrie Ria Novosti.

Potrivit omului de știință, un „mega-cutremur” cu o magnitudine de 8,5 sau mai mare poate avea loc în această săptămână pe Pământ.

„O fluctuație mult mai evidentă a marcat din nou Pacificul de Vest. Din Kamchatka, Insulele Kuril și Japonia în nord, peste Filipine și, de asemenea, peste Sulawesi , Halmahera, poate chiar peste Marea Banda, Indonezia. În oricare dintre aceste zone se poate întâmpla ceva semnificativ în 3 sau 4 martie”, a spus Hougerbits.

"Prima săptămână a lunii martie va fi foarte importantă. S-ar putea să vedem un eveniment seismic puternic sau foarte puternic. Acesta este ceva care ar trebui să pună pe toată lumea în alertă maximă. Dacă vă aflați într-o zonă predispusă la cutremur, aveți întotdeauna nevoie de un plan de urgență pentru cutremur. Indiferent de prognoză, ai nevoie de un plan de cutremur. Când pământul începe să tremure, ar trebui să poți ieși foarte repede din casă sau din clădire. Acest lucru va salva vieți", a explicat omul de știință.

La rândul lor, experții ruși au criticat declarațiile cercetătorului olandez. Astfel, directorul Institutului pentru Teoria Predicției Cutremurelor și Geofizică Matematică al Academiei Ruse de Științe, Petr Shebalin, l-a numit pe Hugerbits un ghicitor în stele, nu un om de știință. Directorul filialei Kamchatka a Serviciului de Geofizică al Academiei Ruse de Științe, Danila Chebrov, a declarat pentru RIA Novosti că nu au fost înregistrate semne de cutremur în peninsulă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult