Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O navă cu încărcătură periculoasă arde în Marea Baltică. Echipajul a abandonat-o

O navă cu încărcătură periculoasă a luat foc în Marea Baltică. Nava cargo plutește în derivă la acest moment, în apropierea costelor Letoniei.

Incendiul a izbucnit pe nava Escape marţi noaptea şi nu a putut fi stins folosind doar sistemul de siguranţă aflat la bord. Cei 15 membri ai echipajului au părăsit nava, ce are o lungime de 168 de metri, folosind o barcă de salvare, şi se la acest moment în siguranță. Nava plutește însă în derivă, au anunţat forţele navale letone, potrivit DPA, agenție citată de Agerpres.

Nava-cargo Escape plecase din portul lituanian Klaipeda cu destinaţia Riga, potrivit serviciului de monitorizare navală marinetraffic.com. Focul ar fi izbucnit în camera motoarelor, iar ulterior a cuprins alte părţi ale navei.

Centrul leton de coordonare a salvării pe mare a trimis două remorchere echipate cu tancuri cu apă şi generatoare de spumă în zona incidentului, din Marea Baltică.

O ambarcaţiune a Forţelor navale letone a ajuns la nava-cargo. Oficialitățile nu au oferit detalii asupra naturii încărcăturii periculoase.

Citește și
soldati rusi
Şase militari ruși au murit într-un incendiu care s-a produs în apropierea frontierei cu Ucraina

Postul de radio public leton a relatat că nava Escape, care se află în derivă la circa 9 kilometri de ţărm, ar transporta polimeri şi vopseluri, fără însă a exista indicii că focul ar fi ajuns la containere.

O purtătoare de cuvânt a Autorităţii letone pentru mediu, care a precizat că urmăreşte atent situaţia, a afirmat că nu există nicio informaţie despre pericole pentru mediu legate de incendiul de pe navă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult