Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O companie aeriană permite acum femeilor să evite să stea lângă bărbați. Cum au reacţionat călătorii

IndiGo, compania aeriană cu cel mai mare buget din India, a încercat o funcție de rezervare care va permite femeilor să evite rezervarea unui loc lângă bărbați la zboruri.

Funcția, prima de acest gen pentru o companie aeriană, funcționează arătând femeilor călătoare un loc roz pe pagina de selecție a locurilor dacă va fi ocupat de o pasageră de sex feminin, a declarat un reprezentant al companiei pentru CNBC Travel.

Călătorii de sex masculin, totuși, nu vor vedea aceste informații, a spus compania.

Călătorii de pe IndiGo trebuie să-și identifice sexul atunci când cumpără bilete, ceea ce permite companiei aeriene să controleze accesul la aceste detalii, potrivit Indigo.

Transportatorul a început să lanseze serviciul în mai pe bază de pilot și este disponibil pentru toate zborurile, a spus compania. Cu toate acestea, site-ul web și aplicația mobilă IndiGo nu au afișat caracteristica atunci când CNBC a efectuat o verificare.

Noua funcție a primit „reacții individuale pozitive” pe rețelele de socializare, a declarat CEO-ul IndiGo pentru „ Street Signs Asia ” de la CNBC săptămâna trecută.

“Tehnologia permite acum unele lucruri care nu erau capabile în trecut. Am adus [inițiativa] ca un test... A răspuns foarte bine cu clienții noștri, dar și pe plan internațional”, a spus CEO Pieter Elbers.

De ce vor femeile să evite să stea lângă bărbați?

Un reprezentant IndiGo a declarat pentru CNBC Travel că noua caracteristică este concepută pentru a face zborul „mai confortabil pentru pasagerile noastre”.

Mulți utilizatori de pe platformele de socializare X și Reddit au lăudat noua inițiativă a IndiGo, unii comentând că este „o veste atât de bună” după ce au avut experiențe proaste atunci când călătoresc singuri și sunt „fericiți că este disponibil”, citând experiențele personale. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult