Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noua strategie a Rusiei aduce probleme pentru Ucraina. Pericolul care pândește forțele Kievului. Avertisment fără precedent

Comandantul şef al armatei ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski, a avertizat, vineri, că trupele ruse au extins zona de ostilități active cu aproape 70 de kilometri în regiunea Harkov.

Potrivit acestuia, armata Moscovei apelează acum la o nouă strategie în Harkov. Mai exact, trupele lui Putin încearcă să forțeze partea ucraineană să folosească brigăzi suplimentare din rezervă.

"Inamicul a extins zona de ostilităţi active cu aproape 70 de kilometri în încercarea de a ne forţa să folosim un număr suplimentar de brigăzi de rezervă", a transmis, pe Telegram, Sîrski, care s-a aflat în ultimele zile pe teren în Harkov, într-o declaraţie postată pe reţelele sale de socializare.

Șeful armatei ucrainene a mai afirmat că trupele sale s-ar putea confrunta cu o situație fără precedent. Mai exact, există pericolul ca unitățile ruse să ajungă în spatele soldaților ucraineni care luptă în regiunea Harkov.

Sirski a explicat că forţele ruse din zonă şi-au concentrat eforturile în direcţia axei Strilecie-Lipţî şi a oraşului Vovceansk, cel mai important din zona de frontieră în regiunea Harkov, pentru a ajunge la Bilîi Kolodiaz iar mai apoi să lanseze o ofensivă prin spatele trupelor ucrainene.

Citește și
Valeri Zalujnîi
Presă: Șeful armatei ucrainene negociază cu Rusia, fără acordul lui Zelenski, încetarea războiului. Condițiile sunt uluitoare

Conform acestuia, gruparea Sever (Nord) din cadrul forţelor armate ruse, care a desfăşurat un număr semnificativ de unităţi de luptă pentru ofensivă, a atacat mai devreme decât era planificat, după ce a realizat armata ucraineană începuse să adune forţe pentru a apăra zona.

"Nu au reuşit să străpungă apărarea noastră", a afirmat Sîrski. Acesta a avertizat că "lupte grele" vor continua pe noul front.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult