Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nou scut anti-rachetă, testat de armata americană. Ar putea opri orice atac nord-coreean

Your browser doesn't support HTML5 video.

Statele Unite au anunţat că au testat luni cu succes un interceptor de rachete intercontinentale (ICBM) similare celor testate de Coreea de Nord, transmite AFP.

Testul a inclus interceptarea a două rachete ICBM lansate la interval de câteva secunde şi interceptorul la sol "a lovit cu precizie, aşa cum a fost conceput să facă", a explicat Agenţia americană de apărare antirachetă (MDA) într-un comunicat.

"Racheta ostilă" a fost lansată de la un centru de testări situat în Insulele Marshall, la 6.500 de kilometri de coasta de vest a Statelor Unite, iar interceptorii au fost lansaţi de la baza aeriană Vandenberg, în California, a precizat agenţia.

"Acest test demonstrează că avem o capacitate de descurajare viabilă şi credibilă în faţa unei ameninţări foarte reale", a comentat directorul agenţiei, generalul Samuel Greaves.

Coreea de Nord a realizat în 2006 primul său test nuclear. În 2017, Phenianul a afirmat că poate monta o încărcătură nucleară pe o rachetă intercontinentală capabilă să atingă Statele Unite.

Citește și
Vladimir Putin la conferinta de presa
Putin, despre scutul de la Deveselu şi SUA: "Ar putea duce la sfârşitul civilizaţiei"

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult