Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerul britanic al Apărării: Rusia a fost aprovizionată cu drone iraniene de tip Shahed-131 și Shahed-136

Ministerul britanic al Apărării a anunţat, vineri, că Rusia a primit probabil o aprovizionare cu drone iraniene de tip Shahed-131 şi 136, existând informaţii că au fost atacuri cu aceste dispozitive după o pauză de trei săptămâni.

Statul major ucrainean a anunţat, marţi, că a doborât cel puţin paisprezece drone de tip Shahed-136, se menţionează în ultimul raport al Ministerului britanic al Apărării în legătură cu situaţia de pe frontul din Ucraina.

Ultima dată când un avion Shahed-136 a fost doborât în Ucraina a fost pe 17 noiembrie, precizează raportul, scrie The Guardian, citată de News.ro.

 

De asemenea, oficialii ucraineni au spus, miercuri, că s-au folosit drone kamikaze de fabricaţie iraniană pentru atacuri în regiunile Zaporojie şi Dnipropetrovsk.

Rusia a început să folosească dronele iraniene în octombrie, ca parte a unui nou plan de acțiune care viza distribuția de energie și alte infrastructuri critice de la distanță. Civilii ucraineni au fost, de asemenea, uciși de atacurile cu drone.

Citește și
baza militara rusia
Ucraina a folosit drone sovietice pe care le-a modificat pentru a ataca baze ruseşti

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult