Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metoda prin care autoritățile din SUA vor să convingă tinerii să nu folosească telefonul la volan

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Statele Unite, tinerii pot să conducă de la 16 ani. E vârsta la care nu se dezlipesc de telefonul mobil şi mulţi continuă să stea cu ochii în ecran şi după ce urcă la volan.

Aşa că o companie de telecomunicaţii vrea să le arate pericolul, fără să-i pună în pericol: folosindu-se de realitatea virtuală. Miza e mare, căci şoferii distraşi de telefon în timp ce conduc au început să facă mai multe victime decât aceia în stare de ebrietate.

Din exterior, Bobby pare să urmărească un film cu o cască de realitate virtuală. Însă, în spatele căştii: "Accident după accident, până când în cele din urmă a lovit pe cineva, pentru că nu punea telefonul jos."

Este vorba despre un simulator de la o şcoală din Dakota de Nord, cu ajutorul căruia elevii se conving singuri ce se poate întâmpla dacă scrii mesaje pe telefon în timp ce conduci.

Tentaţia telefonului mobil când sunt la volan e o problemă cu atât mai mare în rândul adolescenţilor, care au crescut cu tehnologia.

Citește și
masina autonoma uber
Primul deces provocat de o mașină autonomă. Uber a suspendat programul

"În mod normal, chiar şi când merg pe coridoare, cu ochii lipiţi de telefoane, nu sunt conştienţi de ce e în jur. Dacă fac la fel în maşină, în timp ce conduc, devine foarte periculos pentru ei şi pentru toţi cei din jur", explică un gardian școlar.

Bobby a simţit pe pielea lui, cu ajutorul simulatorului, cât de repede poate pierde controlul asupra situaţiei dacă se lasă distras de telefon.

"Ţi se taie respiraţia şi nu înţelegi imediat ce se întâmplă", a povestit acesta.

Elevii sunt învăţaţi că există căi de a elimina cu totul tentaţia, dacă le e prea greu să-i facă faţă.

Asemenea simulări nu le-ar strica nici adulţilor, căci studiile arată că cei mai mulţi pur şi simplu nu cred că e periculos să scrie mesaje în timp ce conduc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult