Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medvedev acuză că se încearcă crearea „noii Românii Mari” și avertizează: „Consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei Dmitri Medvedev acuză liderii politici de la București că încearcă să creeze „noua Românie Mare” pentru a introduce Republica Moldova în UE și avertizează că „vor exista consecințe”.

Medvedev susține că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu este posibilă în mod direct, ci doar prin crearea „noii Românii Mari”.

„Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă de-a lungul deceniilor. Bon voyage! (Drum bun!). Dar [ei] vor aste mai devreme! De aceea, există o altă cale de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a scris politicianul rus pe canalul său de Telegram, răspunzând la o întrebare cu privire la cât de repede ar putea adera Republica Moldova la UE, conform TASS, agenția de propagandă a Kremlinului.

De asemenea, Medvedev a acuzat politicienii români că „fac dansuri politice în jurul Moldovei” de multă vreme. „Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu”, a adăugat el.

„Prima şedinţă comună a parlamentelor moldovean şi român a fost finalizată de legislatorii care dansau ţinându-se de mână. A părut destul de amuzant”, a scris Medvedev.

Fostul președinte și-a încheiat comentariul printr-un avertisment. „Cu toate acestea, consecinţele pot fi mai puţin amuzante”, a transmis el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult