Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medicii se reunesc luni pentru a evalua starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico. Unde ar putea fi transferat

Medicii slovaci se vor reuni luni pentru a evalua starea de sănătate a premierului Robert Fico şi a discuta posibilitatea de a-l transporta de la spitalul din Banska Bystrica, unde este internat în prezent după ce a fost împuşcat.

"Starea (de sănătate a lui Fico) s-a stabilizat, dar continuă să fie gravă", a transmis vineri postul TA3, citat de EFE. Deşi informaţia nu a fost confirmată de echipa medicală, se speculează că premierul ar putea suferi o nouă operaţie la şold, Fico a suferit în trecut de insuficienţă cardiacă, pentru care primea tratament medicamentos, scrie EFE. Starea de sănătate a lui Fico este stabilă, dar gravă şi a putut vorbi puţin, a declarat joi preşedintele ales al ţării, Peter Pellegrini, la o zi după tentativa de asasinare asupra premierului, care a trimis unde de şoc în întreaga Europă. Presa locală a informat că luni se va reuni un consiliu medical pentru a-i evalua starea de sănătate şi a decide dacă ar putea fi transportat din oraşul Banska Bystrica (centru) la Bratislava. Site-ul de ştiri aktuality.sk a atribuit aceste informaţii unui director de spital. Spitalul din Banska Bystrica nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters. Atacul a fost prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european de peste 20 de ani şi a atras condamnări internaţionale. Analişti politici şi parlamentari spun că a scos la iveală un climat politic din ce în ce mai febril şi polarizat atât în Slovacia, cât şi în întreaga Europă. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult