Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mărturia mamei lui Ioan Pintaru, românul care a înjunghiat de opt ori fetița din Leicester: „Sufăr împreună cu mama ei”

Mama românului Ioan Pintaru, care a înjunghiat o fetiță în Leicester, a reacționat după grozăvia comisă de fiul ei. Femeia, care locuiește în Pucioasa, și-a exprimat regretele față de victimă și familia ei.

Ioan Pintaru, în vârstă de 32 de ani, a fost acuzat de tentativă de omor asupra tinerei, care a avut nevoie de o operație estetică pentru leziunile de pe față, gât, umăr și încheietură.

Mama suspectului din Leicester Square a rupt tăcerea, după atacul fiului ei, care a înjunghiat-o de opt ori pe fetița de 11 ani, aparent fără niciun motiv, arată publicația „The Sun”.

Mama sa, Magda Gîrlă, a declarat jurnaliștilor englezi că a vorbit ultima dată cu el în dimineața atacului de luni, 12 august. Ioan Alexandru Pintaru a fost arestat câteva ore mai târziu, după ce a înjunghiat fetița, o turistă australiană aflată în Marea Britanie

Magda Gîrlă a declarat pentru MailOnline: „Vă rog să trimiteți acest mesaj tuturor, îmi pare profund rău pentru ce i s-a întâmplat fetiței. Sufăr împreună cu mama ei și nu pot descrie durerea pe care o simt. Sunt și eu mamă și înțeleg prin ce trebuie să treacă."

Citește și
cutitar londra - Ioan Pintaru
„A strâns-o de cap şi apoi a înjunghiat-o de opt ori”. Ce spun procurorii despre modul în care a acționat Ioan Pintaru

Mama lui Pintaru locuiește în Pucioasa, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de capitala București. Fiul ei s-a mutat de acolo în Anglia în urmă cu aproximativ șase ani, un de a avit o relație cu o româncă, cu care are o fetiță în vârstă de patru ani

În mai 2022, a povestit doamna Magda Gîrlă, Pintaru s-a întors acasă în România, iar apoi a revenit în Marea Britanie. A fost rănit într-un accident rutier câteva săptămâni mai târziu, și a fost nevoit să-i caute o altă slujbă. De atunci a vorbit cu el sporadic, a relatat femeia, neștiind unde locuiește și cum se întreține. Pintaru este șofer de TIR, care „nu avea viață socială”, potrivit mamei sale, iar polițiștii care l-au prezentat în fața judecătorului pentru arestarea preventivă au consemnat în rapoarte că era fără adăpost.

Românul este acuzat de tentativă de omor și de deținere a unei arme albe într-un loc public. La audieri, s-a afișat cum românul a comis fapta: s-a năpustit asupra copilului, prinzându-l în cap înainte de a-l înjunghia de opt ori în zona feței, gâtului, umăr și încheietură. Atacul i-ar fi putut fi fatal dacă paznicul unui magazin nu ar fi reacționat rapid, sărind peste atacator, dezarmându-l și imobilizându-l până la sosirea poliției, în câteva minute mai târziu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult