Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderii G7 şi Zelenski discută despre noi sancţiuni pentru Moscova

Preşedintele american Joe Biden participă la o reuniune virtuală cu ceilalţi lideri G7 şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care se discută noi măsuri împotriva Moscovei, relatează bbc.com.  

Casa Albă a precizat că liderii vor discuta despre noi sancţiuni după cele impuse de occident ca urmare a invaziei declanşate la 24 februarie.

Washingtonul a menţionat că liderii vor vorbi despre situaţia războiului din Ucraina şi impactul global al ofensivei Rusiei, dar şi despre cum se pot dicta alte sancţiuni pentru ca războiul să aibă un preţ dur pentru Putin.

Discuţiile vor acoperi ”problemele actuale, în special situaţia din Ucraina. Preşedintele ucrainean Zelenski va participa şi va vorbi despre situaţia actuală din ţara sa”, a declarat, vineri, și a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului german, relatează BBC.

”8 mai este o dată istorică care marchează sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, care a provocat teroare, distrugere şi moarte în Europa”, a mai subliniat oficialul german.

Citește și
Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine, mesaj în limba română pentru credincioşii din țara noastră
Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine, mesaj în limba română pentru credincioşii din țara noastră

În contextual războiului actual din Ucraina, ”coeziunea în cadrul G7 este mai importantă ca oricând”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Germania deţine preşedinţia G7.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult