Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden face apel la o „pauză” în războiul dintre Israel şi Hamas

Joe Biden, interpelat miercuri în cadrul unei reuniuni politice privind conflictul dintre Israel şi Hamas, s-a declarat în favoarea unei "pauze" pentru a permite "prizonierilor" să părăsească enclava, scrie AFP.  

Preşedintele american, care candidează pentru un al doilea mandat, vorbea la un eveniment de strângere de fonduri, când un membru al audienţei i-a strigat: „În calitate de rabin, vă cer să cereţi imediat o încetare a focului".

„Cred că avem nevoie de o pauză. O pauză înseamnă să dăm timp pentru a scoate prizonierii afară", a declarat democratul în vârstă de 80 de ani.

Întrebată în legătură cu aceste remarci, Casa Albă a precizat ulterior că, prin "prizonieri", preşedintele se referea la ostaticii deţinuţi de mişcarea islamistă Hamas.

„Eu sunt cel care l-a convins pe Bibi (n.r. - premierul israelian Benjamin Netanyahu) să ceară o încetare a focului pentru a-i scoate pe prizonieri. Eu am fost cel care a vorbit cu (preşedintele egiptean) Sissi pentru a-l convinge să deschidă „uşa", adică punctul de trecere Rafah, în sudul Fâşiei Gaza", a continuat el.

Citește și
Joe Biden halloween
Cum s-a deghizat Jill Biden de Halloween. A purtat urechi de felină și o coadă. GALERIE FOTO

Executivul american a precizat apoi că se referea la recenta eliberare a celor doi ostatici americani din gruparea islamistă palestiniană.

Casa Albă a refuzat până în prezent să vorbească despre o încetare a focului, considerând că aceasta nu ar face decât jocul Hamas, dar a cerut deja „pauze umanitare" pentru a permite livrarea de ajutoare sau efectuarea de evacuări.

Războiul dintre Israel şi Hamas a intrat miercuri în cea de-a 26-a zi.

Ca represalii la atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie, armata israeliană bombardează fără încetare Fâşia Gaza, controlată de Hamas, şi desfăşoară în prezent operaţiuni terestre din ce în ce mai ample.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult