Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul țintește o școală din Gaza unde ar fi fost un terorist Hamas. 29 de oameni au murit ”majoritatea femei şi copii”

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise într-o şcoală, în sudul Fâşiei Gaza, în al patrulea atac care a luat drept ţintă o şcoală în patru zile în enclava palestiniană, de care mişcarea islamistă Hamas acuză Israelului, relatează AFP.

Armata israeliană a anunţat marţi că a vizat în apropierea şcolii ”un terorist din aripa armată a Hamas” care a luat parte la atacul de la 7 octombrie şi că ”verifică informaţii potrivit cărora au fost atinşi civili”.

O sursă medicală de la Spitalul Nasser din Khan Yunis a declarat AFP că un ”atac a vizat poarta Şcolii Al-Awda din Abassan, la est de Khan Yunis (sud)” şi s-a soldat cu 29 de ”morţi şi zeci de răniţi”.

Biroul de presă al Hamas a denunţat un ”masacru teribil” şi a anunţat acelaşi bilanţ de 29 de morţi, ”majoritatea femei şi copii”.

”ALTĂ ZI, ALTĂ LUNĂ, ALTĂ ŞCOALĂ ŢINTITĂ”

Aviaţia a anunţat că armata israeliană a ”vizat în această seara (de luni spre marţi) un terorist din aripa armată a Hamas care a participat, între alte activităţi teroriste, la masacrul brutal de la 7 octombrie”.

Ea anunţă într-un comunicat că ”verifică informaţii potrivit cărora civili au fost atinşi, în apropierea Şcolii Al-Awda, în sudul Khan Yunis, care se află în apropeire de locul lovit”.

Înaintea acestui atac, alte trei şcoli - în care erau găzduiţi deplasaţi - au fost vizate sâmbătă în atacuri israeliene care s-au soldat cu cel puţin 20 de morţi.

În noaptea de luni spre marţi, armata israeliană a anunţat că a vizat ”terorişti” care folosesc ”structurile unei şcoli în zona (Taberei de Refugiaţi de la) Nuseirat (centru)”.

O sursă medicală a declarat AFP că instituţia sa a primit mai mulţi răniţi în urma unui atac la intrarea unei şcoli aparţinând Agenţiei ONU pentru refugiaţi Palestinieni (UNRWA).

”Altă zi. Altă lună. Altă şcoală ţintitntă”, denunţa duminică pe X directorul UNRWA Philippe Lazzarini.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult