Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incidente în ziua meciului Belgia - România. Un grup de români, atacat de belgieni. Un tânăr a fost tăiat cu un cuțit

Ziua în care România a jucat cu Belgia în cadrul în Grupa E a Campionatului European de fotbal - EURO 2024 nu a fost lipsită de incidente. Sâmbătă seara, un tânăr român aflat în Belgia a fost rănit la picior de o lovitură de cuțit.      

După meciul de fotbal dintre Diavolii Roșii și România, câțiva cetățeni români din Rijkevorsel - o localitate situată în provincia belgiană Antwerp - care se îndreptau spre casă, au fost atacați de un grup de tineri belgieni.

Atacul a avut loc pe strada Prinsenpad, potrivit publicației locale Nieuwsblad, unde românul în vârstă de 22 de ani a fost înjunghiat în picior. Acesta a trebuit să fie transportat la spital de către serviciile de urgență.

Locuitorii din zonă au auzit, de asemenea, niște bubuituri, posibil de la un pistol cu aer comprimat. Poliția locală Noorderkempen a sosit la fața locului, iar laboratorul de criminalistică a declanșat o investigație. Zona din jurul Prinsenpad a fost închisă timp de mai multe ore.

Parchetul a confirmat duminică dimineață că a avut loc un incident care a implicat arme.

Citește și
COLAJ ro bg
Meciul România – Belgia de la EURO 2024, surprins în imagini de colecție. Momente controversate din cadrul partidei | FOTO

"Între două grupuri de participanți a izbucnit o ceartă care a scăpat de sub control. O persoană de naționalitate română a suferit răni minore după ce a fost înjunghiată cu un cuțit.

"Cinci persoane au fost arestate în zonă, dar acestea urmează să fie interogate în cursul zilei. Am găsit un cuțit și un pistol de alarmă în apropierea incidentului. Cele cinci persoane care au fost arestate nu erau în posesia acestor arme noaptea trecută. Există încă multe necunoscute care trebuie să fie investigate în continuare." - a declarat Kristof Aerts de la parchetul din Anvers.

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult