Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Versiunea lui Erdogan despre evadarea celor 800 de prizonieri ISIS din Siria

Preşedintele turc Recep Erdogan a catalogat duminică drept „dezinformare” informațiile privind evadarea celor 800 de prizonieri Stat Islamic dintr-o închisoare și o tabără din nord-estul Siriei, ca urmare a ofensivei Turciei.

Erdogan consideră că această dezinformare este menită să „provoace” Occidentul și să atragă critici asupra operațiunii lansate de Turcia în nord-estul Siriei.

Duminică, administraţia condusă de kurzi în nordul Siriei a declarat că 785 de străini afiliaţi organizației teroriste Stat Islamic au reuşit să scape în urma unor bombardamente turce, relatează Agerpres.

Erdogan a fost citat de agenţia de presă de stat Anadolu declarând că aceste informaţii sunt false şi au drept scop să provoace Statele Unite şi alte ţări occidentale.

Kurzii avertizaseră anterior că nu mai pot supraveghea prizonierii jihadişti pentru că forţele lor sunt total angajate în lupta cu turcii. Ofensiva militară a Ankarei dincolo de graniţa siriană continuă de cinci zile.

Citește și
turcia, siria, jihadisti,
800 de jihadiști și rude ale lor au evadat în Siria. Pe cine acuză kurzii

Potrivit unor surse ONU, cel puţin 50 de civili au murit şi 130.000 de oameni au emigrat, fugind din calea bombardamentelor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult