Forțele turce au blocat principalul drum către orașul kurd Kobani din Siria

13-10-2019 19:43

kobani

Forțele turce au blocat duminică accesul către principalul drum ce leagă estul și vestul teritoriului ocupat de kurzi în Siria, izolând complet orașul Kobani.

Drumul blocat era singura rută de acces spre Kobani, locația unde sunt staționate trupele americane, relatează CNN.

Zeci de vehiculele blindate ale Turciei au fost văzute parcate pe marginea drumului M4, care leagă orașele Tal Tamr și Ain Issa.

Un oficial american a transmis că trupele staționate în Siria nu au primit momentan ordinul formal de retragere, dar acesta este așteptat curând.

De asemenea, oficialul american a declarat pentru CNN că situația din nordul Siriei se deteriorează rapid și a confirmat că „extremiștii” turci au amplasat mai multe puncte de control pe M4, blocând drumul.

De asemenea, sursa a transmis că civilii care intră pe drumul respectiv sunt uciși.

„Forțele americane riscă să rămână izolate și riscul unei confruntări directe între turci și forțele americane va crește considerabil în cazul în care Turcia nu încetează să avanseze”, a declarat oficialul.

Ministerul Apărării din Turcia a confirmat operațiunea printr-o postare pe Twitter, relatează AFP.

„În urma unei operațiuni de succes din cadrul Operațiunii Izvorul Păcii, drumul M4 a fost adus sub control, în urma unei incursiuni de 30-35 de kilometri”, a transmis Ministerul.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO