Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elon Musk, dat în judecată de un investitor în Dogecoin, care a pierdut bani. Îl acuză de derularea unei scheme piramidale

Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, a fost dat în judecată de un investitor în moneda virtuală Dogecoin. Bărbatul cere despăgubiri de 258 de miliarde de dolari.  

Investitorul a pierdut bani din Dogecoin și a decis să-l dea în judecată pe Elon Musk pe care îl acuză că a derulat o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda.

Conform Reuters, Keith Johnson solicită despăgubiri de 86 de miliarde de dolari, reprezentând scăderea valorii de piață a Dogecoin din mai 2021, și vrea ca suma să fie triplată, până la 258 de miliarde de dolari. Averea lui Elon Musk este de 215 miliarde de dolari, conform Forbes.

În plângerea depusă la tribunalul federal din Manhattan, Keith Johnson îl acuză pe Elon Musk e fraudă. Bărbatul susține că Tesla și SpaceX au promovat Dogecoin și au crescut prețul criptomonedei pentru ca apoi să o lase să se prăbușească.

Mai mult decât atât, Johnson mai vrea să blocheze orice posibilitare ca Elon Musk să mai promoveze Dogecoin. Acesta mai cere instanței să declare că tranzacționarea Dogecoin este echivalentă jocurilor de noroc.

Citește și
Elon Musk are ”o presimțire foarte rea”. ”Netoţii se îmbogăţesc uşor de prea mult timp. Trebuie să aibă loc unele falimente”
Elon Musk are ”o presimțire foarte rea”. ”Netoţii se îmbogăţesc uşor de prea mult timp. Trebuie să aibă loc unele falimente”

„În 2019, reclamanții erau conștienți că Dogecoin nu avea nicio valoare, însă l-au promovat pentru a profita de pe urma tranzacționării sale. Musk și-a folosit poziția de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula o schemă piramidală cu Dogecoin pentru profit, expunere și amuzament”, se arată în plângere.

În plângere se regăsesc și declarațiile unor magnați ca Warren Buffett și Bill Gates care au pus la îndoială valoarea criptomonedei.

Contactați de Reuters, Tesla și SpaceX nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Dogecoin s-a tranzacționat, joi, la aproximativ 5,8 cenți, în scădere față de vârful din mai 2021, de aproximativ 74 de cenți.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult