Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elon Musk a declarat „război” companiilor care au refuzat să facă publicitate pe X. „Am încercat pacea, acum este război”

Rețeaua de socializare X a lui Elon Musk a intentat un proces împotriva Alianței Globale pentru Media Responsabilă (GARM) și Federației Mondiale a Advertiserilor (WFA) pentru „boicotarea ilegală” a platformei, a declarat CEO-ul X, Linda Yaccarino.

Yaccarino a publicat o scrisoare deschisă către agenții de publicitate, în care a explicat esența afirmațiilor platformei X.

CEO-ul a mai clarificat că, pe lângă asociațiile de agenți de publicitate, Unilever și Mars, precum și lanțul american de farmacii CVS Health, au devenit pârâți în proces.

Ea a spus că „comportamentul ilegal” al acestor organizații și al liderilor lor a costat X „miliarde de dolari”.

În scrisoare, Yaccarino se referă la un raport al Comitetului Camerei, condus de republicani, privind sistemul judiciar din Statele Unite.

Susține că GARM și membrii săi au „conspirat” pentru a boicota Twitter, care a devenit ulterior X, după ce Musk a cumpărat platforma. Astfel, a decis comitetul, participanții la „conspirație” au limitat alegerea consumatorilor, încălcând legile antitrust.

Cofondatorul GARM Rob Rakowitz a respins aceste afirmații, notează Financial Times.

El și alți membri ai grupului insistă că mărcile au dreptul de a decide singure unde să facă publicitate.

CEO X susține că nu numai rețeaua de socializare, ci și utilizatorii săi au suferit din cauza „boicotului ilegal”.

„Oamenii suferă atunci când piața ideilor este subminată și unele puncte de vedere sunt subfinanțate față de altele în boicoturi ilegale”, se spune în apel.

„Am încercat pacea timp de doi ani, acum este război”, a scris Musk în X. El a cerut și altor companii „boicotate sistematic de agenți de publicitate” să depună un proces.

La scurt timp după apel, serviciul canadian de găzduire video și stocare în cloud Rumble s-a alăturat procesului lui X, numind GARM o „conspirație” pentru a „boicota agenții de publicitate Rumble și alte companii”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult