Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viktor Orban a ajuns în Rusia. Vladimir Putin i-a spus că este gata să discute ”nuanțele” războiului din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a ajuns la Moscova, în cadrul unei "misiuni de pace", relatează agenţia ungară de ştiri MTI, citându-l pe purtătorul de cuvânt al şefului guvernului de la Budapesta.  

Vizita lui Orban în Rusia vine la scurt timp după ce a fost să discute cu Volodimir Zelenski în Kiev, aceasta fiind prima sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus premierului ungar Viktor Orban că este gata să discute "nuanțele" propunerilor de pace pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, potrivit Reuters.

Putin, care l-a primit pe Orban la Kremlin, a declarat că este gata să audă poziția liderului ungar cu privire la Ucraina și să obțină de la Orban o lectură a opiniilor altor parteneri europeni.

"Sper că vom avea ocazia să facem schimb de opinii cu privire la construirea relațiilor bilaterale în această situație dificilă și, bineînțeles, să vorbim despre perspectivele de dezvoltare a celei mai mari crize europene, mă refer la direcția ucraineană", i-a spus Putin lui Orban.

Citește și
orban-zelenski
Ce i-a spus Orban lui Zelenski după prima sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse. ”Vrem să ajutăm”

Putin, care a menționat că Ungaria deține în prezent președinția prin rotație a Uniunii Europene, a făcut aceste comentarii înaintea discuțiilor de la Kremlin dintre cei doi lideri.

Președintele rus a declarat luna trecută că Rusia va pune capăt războiului din Ucraina, pe care Moscova îl numește operațiune militară specială, numai dacă Kievul este de acord să renunțe la ambițiile sale NATO și să cedeze integral patru provincii revendicate de Moscova, cereri pe care Kievul le-a respins rapid ca fiind echivalente cu capitularea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult