Modifica setarile cookie
Toate categoriile

După 8 ore de zbor, un avion de linie a aterizat la 200 de km de aeroportul de pe care decolase

Pasagerii unui zbor Lufthansa pe ruta Frankfurt - New York a fost revoltați după ce compania a decis să întoarcă avionul în Germania, la 4 ore după ce decolase spre SUA, din cauza unor putențiale probleme la trenul de aterizare.

Avionul companiei Lufthansa a decolat de pe aeroportul din Frankfurt în după-amiaza zilei de 9 decembrie, la 17.53, cu destinația New York. Însă după aproape patru ore de zbor a făcut cale întoarsă și a aterizat pe aeroportul din Koln, în jurul orei la 1.53 dimineața, la nici 200 de km distanță de locul din care plecase, potrivit Business Insider.

Reprezentanții companiei spun că avionul se afla deasupra Atlanticului, când echipajul de zbor a descoperit o problemă la sistemul hidraulic al aeronavei. Astel, decizia ca avionul să se întoarcă în Germania nu a fost provocată de o urgență, ci a fost o "măsură de precauție" luată în urma  îngrijorările echipajului că aeronava ar putea avea probleme la aterizare când urma să ajungă la New York.

Însă aeronava nu s-a putut întoarce de unde a decolat, doarece aeroportul din Frankfurt este închis pe timpul nopții, între orele 23.00 și 5.00. Astfel că după 8 ore de zbor, aeronava a aterizat la Koln, oraș aflat la nici 200 de kilometri de punctul de plecare.

Pasagerii au fost apoi urcați în mai multe autobuze care i-au dus până la Frankfurt.

"Unii pasageri și-au făcut alte rezervări la același zbor, iar alții care nu aveau ca destinație finală New York au apelat la zboruri diferite", a transmis purtătorul de cuvânt al Lufthansa. Acesta a precizat că avionul a aterizat în condiții de siguranță, în ciuda îngrijorărilor cu privire la sistemul hidraulic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult