Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizie radicală luată de Ungaria. Ce se întâmplă cu ”puterile depline” ale premierului Orban

Parlamentul ungar a aprobat marţi ridicarea controversatei stări de urgenţă instituită în lupta împotriva epidemiei Covid-19, relatează AFP.

Modificările legislative introduse în starea de urgență i-au permis premierului Viktor Orban să guverneze prin decret timp de peste două luni, atrgându-şi critivi aprige.

Această legislaţie adoptată la 30 martie i-a acordat puteri aproape depline liderului suveranist, pe o perioadă nedeterminată, cât să lupte împotriva epidemiei noului coronavirus, scrie news.ro.

Guvernul Orban a fost aspru criticat de opoziţia ungară şi de oficiali europeni, care-l acuză pe Orban de subminarea democraţiei în acest stat membru UE.

Orban, criticat de Orban

 

Citește și
Viktor Orban
”Discursul extremist al lui Viktor Orban”, publicat de MTI: ”Occidentul a violat graniţele”

Regimul condus de Viktor Orban a fost criticat și de prim-ministrul României, Ludovic Orban, care s-a arătat nemulțumit, marți, la începutul ședinței de Guvern, de măsurile restrictive adoptate de Ungaria împotriva cetățenilor români.

Șeful Guvernului i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să discute cu omologul său de la Budapesta în vederea asigurării libertăţii de circulaţie pentru cetăţenii români care tranzitează Ungaria.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult