Decizie radicală luată de Ungaria. Ce se întâmplă cu ”puterile depline” ale premierului Orban

16-06-2020 16:16


Viktor Orban lansează o consultare națională. Ce spune despre Soros

Parlamentul ungar a aprobat marţi ridicarea controversatei stări de urgenţă instituită în lupta împotriva epidemiei Covid-19, relatează AFP.

Modificările legislative introduse în starea de urgență i-au permis premierului Viktor Orban să guverneze prin decret timp de peste două luni, atrgându-şi critivi aprige.

Această legislaţie adoptată la 30 martie i-a acordat puteri aproape depline liderului suveranist, pe o perioadă nedeterminată, cât să lupte împotriva epidemiei noului coronavirus, scrie news.ro.

Guvernul Orban a fost aspru criticat de opoziţia ungară şi de oficiali europeni, care-l acuză pe Orban de subminarea democraţiei în acest stat membru UE.

Orban, criticat de Orban

 

Regimul condus de Viktor Orban a fost criticat și de prim-ministrul României, Ludovic Orban, care s-a arătat nemulțumit, marți, la începutul ședinței de Guvern, de măsurile restrictive adoptate de Ungaria împotriva cetățenilor români.

Șeful Guvernului i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să discute cu omologul său de la Budapesta în vederea asigurării libertăţii de circulaţie pentru cetăţenii români care tranzitează Ungaria.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO