Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremurul din Turcia a avut peste 120 de replici până în prezent. Undele de șoc s-au întins pe 300 de kilometri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cutremurul de magnitudine 7,8 care a lovit Turcia și nordul Siriei, luni dimineață, s-a simțit și în alte țări, precum Liban, Cipru, Grecia și Israel. La nouă ore distanță, un alt cutremur de magnitudine 7,5 a avut loc.

Cele mai noi informații despre urmările cutremurelor din Turcia și Siria pot fi citite în LIVE UPDATE.

Ambele țări se confruntă cu un număr mare de decese și de persoane rănite. Până acum, bilanțul oamenilor morți se ridică la 4.372. De asemenea, mii de clădiri s-au făcut una cu pământul.

Până acum, cutremurul a avut cel puțin 120 de replici, în sudul Turciei, scrie Time.

Mesajul lui Erdogan

După dublul cutremur, președintele Recep Tayyip Erdogan a reacționat și a transmis că este cel mai grav dezastru din ultimele decenii din țara sa, conform BBC.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a catalogat evenimentul drept o catastrofă istorică pentru că bilanțul victimelor este posibil să crească.

Citește și
turcia cutremur poze marti
Căutările după cutremur sunt îngreunate de vremea geroasă. Noaptea a fost umplută de țipete și plânsete. „Suntem devastați!”

Erdogan a spus că 2.818 clădiri s-au prăbușit după primul cutremur, descriindu-l ca fiind "cel mai mare dezastru" din țară din 1939 încoace, când un cutremur puternic a lovit provincia Erzincan din estul țării.

În 1999, un cutremur de magnitudine similară a devastat Izmit și regiunea puternic populată din estul Mării Marmara, în apropiere de Istanbul, provocând moartea a peste 17.000 de persoane.

"Toată lumea face eforturi intense, deși sezonul de iarnă, vremea rece și cutremurul care a avut loc în timpul nopții fac lucrurile mai dificile", a declarat el reporterilor într-o conferință de presă la centrul de coordonare a dezastrelor din Turcia, la Ankara, potrivit Reuters.

"Nu știm cât de mare va fi numărul victimelor, deoarece eforturile de ridicare a molozului continuă în mai multe clădiri din zona cutremurului", a adăugat el.

45 de țări vin în ajutorul Turciei

Aproximativ 9.000 de persoane participă la operațiunile de salvare, a precizat Erdogan. NATO, Uniunea Europeană și 45 de țări au anunțat că sunt dispuse să sară în ajutorul Turciei.

Erdogan a precizat că mii de persoane au fost rănite în urma cutremurului, în timp ce operațiunile de salvare continuă, iar 2.470 de persoane au fost salvate din ruinele clădirilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult