Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cu oile prin centrul Londrei. Protest inedit față de un Brexit fără acord

Mai mulți britanici s-au plimbat cu oile prin centrul Londrei. A fost un protest inedit, prin care au vrut să atragă atenția că peste jumătate din fermele britanice se vor închide în cazul unui Brexit fără acord.

Manifestația a fost organizată de membrii campaniei People's Vote, care militează pentru organizarea unui nou referendum pe tema Brexitului. Cu această ocazie, ei au lansat grupul Farmers For A People's Vote, care urmărește același scop.

La finalul unui „spectacol” care a durat jumătate de oră, organizatorii au prezentat într-o conferință de presă efectele negative ale Brexitului dur asupra agriculturii. Ei susțin că, într-un astfel de caz, circa 40% dintre ferme vor avea câștiguri zero, notează Daily Mail.

Sean Rickard, fost economist șef în cadrul Uniunii Naționale a Fermierilor, a prezentat raportul „Niciun acord. Ușa către decimarea fermelor britanice”.

Citește și
Jeremy Corbyn
Laburiștii negociază căderea guvernului Boris Johnson, pentru a contracara un Brexit dur

El a insistat că fermele și industria alimentară vor fi cele mai afectate de o eventuală ieșire fără acord a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În document se arată că UE și statele cu care Marea Britanie are înțelegeri privind liberul comerț vor începe să aplice tarife pe produsele din UK, astfel încât fermele britanice vor deveni „necompetitive”.

„Nu văd prea multe șanse ca acest sector să se extindă după un eventual Brexit fără acord. Multe industrii vor avea de suferit, dar agricultura va suporta șocul economic cel mai mare”, a spus el.

Fostul ministru Guto Bebb a avertizat că Guverul Johnson e pe cale să dea o lovitură însăși democrației, prin insistența de a scoate Marea Britanie din UE indiferent dacă va exista un acord sau nu.

„Fermele se află la baza a ceea ce face țara asta să fie minunată. Să riști totul doar pentru a atinge un obiectiv dezastruos, pentru care oricum publicul nu și-a dat acordul, ar fi un afront adus democrației”, a declarat Bebb.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult