Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Chinezii din toată lumea au sărbătorit Anul Dragonului de Lemn. Ce au pregătit pentru ei restaurantele din Beijing

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chinezii din întreaga lume au sărbătorit, vineri, intrarea în Noul An, al Dragonului de Lemn. În Beijing, dar și în marile orașe, a avut loc un spectacol grandios, la fel ca în fiecare an.

Petrecere a fost și în București, unde comunitatea de chinezi a sărbătorit trecerea în noul an cu dansuri și preparate inedite. În zodiacul chinezesc, Dragonul de Lemn este considerat un simbol al puterii și al succesului.

Noul An a fost întâmpinat, în China, cu focuri de artificii grandioase, dar și cu la fel de celebra gală transmisă de televiziunea națională.

Recunoscut de Cartea Recordurilor drept cel mai urmărit program de televiziune din lume, show-ul atrage în fiecare an peste un miliard de telespectatori, în doar câteva ore. Spectacolul fastuos, la care au luat parte sute de cântăreţi şi dansatori, a fost pregătit cu luni înainte. La fel și decorurile opulente şi costumele exuberante.

Și chinezii din România au sărbătorit trecerea în Noul An chinezesc, odată cu rudele de acasă. De la petrecere nu au lipsit dansurile tradiționale. Un restaurant cu specific chinezesc din Capitală a pregătit pentru această sărbătoare câteva din cele mai îndrăgite preparate tradiționale.

Citește și
Dragon
Anul Nou Chinezesc al Dragonului de Lemn. Ce semnificație are. „Noi suntem urmașii dragonilor"

Reprezentant restaurant: „Am făcut colțunași împreună pentru că este o tradiție specifică Anului Nou chinezesc. Familia se reîntregește, toți cei plecați vin acasă”.

Roșu, culoarea specifică acestei sărbători înseamnă prosperitate și energie. Chinezii cred că alungă spiritele rele și energiile negative, de aceea casele sunt decorate în roșu, iar copiii primesc de la părinți un plic roșu cu bani.

Fiecare an din calendarul chinezesc este reprezentat de unul dintre cele 12 animale din zodiac. Acest an al Dragonului de Lemn care aduce prosperitate și succes.

Neti Sandu: „Se anunță succes, dar trebuie să ne dozăm foarte bine energia în anul ăsta pentru că, pe cât de mari pot fi succesele, pe atât dureroase pot fi și insuccesele. Să urmărim cu mare atenție obiectivele. Putem să avem reușite în toate domeniile, dar tot așa, să fim echilibrați”.

Chinezii spun că tot ce fac de Anul Nou le va influența norocul în anul următor, de aceea nu se folosesc cuvinte legate de moarte, boală sau sărăcie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult