Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a văzut un martor în momentul tentativei de asasinat asupra lui Robert Fico. Gestul premierului înainte de a fi împușcat

Premierul slovac Robert Fico a fost rănit într-un atac armat, în urma unei şedinţe de Guvern, miercuri, potrivit agenţiei TASR, relatează Reuters.

Premierul Robert Fico (foto, centru) a fost împuşcat şi rănit, declară TASR vicepreşedintele Parlamentului slovac Lubos Blaha.

Un martor declară Reuters că a auzit mai multe împuşcături şi că a văzut un bărbat reţinut de poliţişti. El declară că a văzut oficiali din domeniul securităţii împingând pe cineva într-o maşină şi plecând în trombă.

Contactat de Reuters, Guvernul slovac nu a reacţionat imediat, potrivit News.ro.

Premierul Robert Fico a fost împuşcat în Handlova şi a fost transportat la spital, potrivit Denik N.

Citește și
robert fico
Premierul pro-rus al Slovaciei aprofundează legăturile energetice și de transport cu Ucraina

S-au tras focuri de armă în faţa Casei de Cultură, unde era reunit guvernul, când premierul a venit printre oameni.

Clasa politică, șocată

Reporterul Denník N, Daniel Vražda, nu a văzut incidentul, dar se afla în apropiere şi a auzit mai multe focuri de armă. El a văzut apoi cum prim-ministrul a fost ridicat de la sol de către gărzile de securitate şi urcat într-o maşină şi dus departe.

Potrivit martorilor care se aflau la faţa locului, Fico s-a îndreptat spre oamenii care îl salutau şi atunci au fost trase mai multe focuri de armă. Fico a căzut apoi la pământ.

Presupusul atacator a fost imobilizat şi reţinut de poliţie. Poliţia a izolat zona din jur, iar centrul comunitar a fost evacuat. Gărzile de securitate au avut grijă de siguranţa celorlalţi membri ai guvernului.

Zuzana Čaputová, preşedinta Slovaciei, a condamnat atacul brutal asupra premierului Robert Fico şi a declarat că îi doreşte însănătoşire grabnică, relatează Reuters.

"Sunt şocat şi îngrozit de împuşcarea premierului Robert Fico în Handlova", a declarat şi Michal Šimečka, din partea opoziţiei (Slovacia Progresistă).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult