Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul care a șocat Franța. Individul judecat pentru viol în masă asupra soției, internat în spital

Un francez judecat pentru că a recrutat străini pentru a-și viola soția drogată a fost internat, a spus avocatul său, într-o evoluție care ar putea duce la amânarea procesului.

Dominique Pélicot, în vârstă de 71 de ani, a fost trimis în judecată de săptămâna trecută pentru că a violat în mod repetat și a recrutat zeci de străini pentru a-și abuza soția puternic sedată în propriul ei pat între 2011 și 2020.

Alți cincizeci de bărbați, cu vârsta cuprinsă între 26 și 74 de ani, sunt de asemenea judecați pentru presupusa implicare într-un caz care a îngrozit Franța, scrie The Guardian. 

Principalul inculpat, care a recunoscut acuzațiile împotriva lui, urma să fie audiat marți după-amiază.

Dar luni, el a părut fragil, sprijinit de un baston și a fost scuzat de la tribunal după ce a experimentat ceea ce avocatul său, Béatrice Zavarro, a spus că sunt dureri abdominale.

Marți, el a fost internat, a spus Zavarro instanței, spunând că „nu ar avea sens să continui fără ca el să fie prezent”.

Judecătorului, Roger Arata, a dispus ca acuzatul să fie audiat, spunând că poate cere suspendarea procesului „până când starea lui de sănătate se va îmbunătăți”.

În timpul unei pauze de marți, Zavarro a spus:

„Domnul Pélicot nu se va sustrage procesului său. El va fi acolo, va răspunde la toate întrebările. Dar are această problemă medicală pe care nu a planificat-o”.

Ea a spus că durerile lui au început vineri. „Întotdeauna a spus că va fi prezent și va depune mărturie. Este esențial”, a adăugat ea.

Experții l-au descris luni pe Pélicot ca fiind un manipulator egocentric, fără empatie și cu o personalitate divizată.

Fosta lui soție, Gisèle Pélicot, în vârstă de 71 de ani, spune că a fost tulburată de pierderi de memorie ciudate de ani de zile, până când poliția a descoperit abuzul întâmplător, după ce a fost prins filmând sub fustele femeilor într-un supermarket local.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult