Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casa Albă se declară încrezătoare în posibilitatea evitării unui război între Israel şi Hezbollah

Casa Albă s-a declarat luni încrezătoare în posibilitatea de a se evita un război mai larg între Israel şi Hezbollah, după o amplificare bruscă a tensiunilor în regiune.

"Nimeni nu vrea un război extins şi sunt încrezător că putem evita un astfel de rezultat", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby.

"Deşi am auzit cu toţii despre acest război total de mai multe ori în ultimele zece luni, aceste predicţii au fost exagerate. Sincer, credem şi astăzi că sunt exagerate ", a adăugat el.

După atacul de sâmbătă, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis luni un "răspuns dur".

De mai multe luni, comunitatea internaţională este îngrijorată de o conflagraţie regională legată de războiul care se desfăşoară în Fâşia Gaza între Israel şi Hamas din octombrie anul trecut.

Citește și
miss
S-a dat startul concursului de miss pentru grasute!

Atacul cu rachetă de sâmbătă asupra Platoului Golan sirian ocupat de Israel a fost pus de către guvernul israelian pe seama Hezbollah, care neagă acuzaţia.

"Nimic nu indică, în acest moment, că va avea un impact semnificativ" asupra discuţiilor privind încetarea focului, a spus John Kirby.

Pentru a veni în sprijinul Hamas, mişcarea libaneză Hezbollah, aliată a Iranului, a deschis un front împotriva Israelului, la graniţa cu Libanul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult