Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bulgaria a interzis promovarea în școli a ”atracției emoționale din afara normelor heterosexuale acceptate”

Bulgaria a interzis oficial promovarea LGBTQ în școli, legea promulgată de președinte condamnând inclusiv ”atracția emoțională” din ”afara normelor heterosexuale convenționale acceptate”.  

Președintele bulgar Rumen Radev a semnat decretul de promulgare a modificărilor Legii învățământului preșcolar și școlar, semnalând astfel poziția sa favorabilă în această privință, scrie Novinite.

Mișcarea președintelui filo-rus vine ca răspuns la votul recent al Adunării Naționale privind modificările aduse legii educației, prin care se interzice așa-zisa ”propagandă” LGBTQ în școli.

Pe 7 august, Parlamentul bulgar a aprobat aceste modificări într-o singură ședință. Amendamentele, introduse de partidul „Renaștere” (Vazrazhdane), includ o interdicție privind promovarea sau incitarea ideilor legate de orientarea sexuală netradițională și identitățile de gen dincolo de definițiile biologice din sistemul educațional.

”Propaganda” LGBTQ înseamnă inclusiv ”atracția emoțională” contrară normelor heterosexuale

Potrivit legii intrate acum în vigoare, termenul „orientare sexuală netradițională” se referă la atracția emoțională, romantică sau sexuală în afara normelor heterosexuale convenționale acceptate în tradiția juridică bulgară. Modificările au primit sprijinul a 135 de deputați, în timp ce 57 s-au opus și 8 s-au abținut.

Citește și
Românii sunt mai deschiși față de comunitatea LGBT și cred că toate familiile ar trebui protejate - sondaj
Românii sunt mai deschiși față de comunitatea LGBT și cred că toate familiile ar trebui protejate - sondaj

În urma deciziei parlamentare, în fața clădirii Adunării Naționale din Sofia au izbucnit proteste. Pe 12 august, administrația președintelui a primit o petiție cu 7.038 de semnături de la cetățeni și 76 de organizații non-guvernamentale, inclusiv „Fundația Buditelkite” și organizația de tineret LGBTQ+ „Deystvie”, care îi cereau președintele Radev să se opună noilor amendamente.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult