Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Candidatul lui Trump la Curtea Supremă de Justiție: Nu mă veți face niciodată să renunț!

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Trump îl susține, în continuare, pe judecătorul pe care l-a propus la Curtea Supremă de justiție, după o audiere cu accente dramtice în Senatul american.

Au depus mărturie atât magistratul Brett Kavanaugh, cât și femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală, pe vremea când amândoi erau la liceu. Judecătorul susține că e nevinovat și totul e o uneltire politică împotriva sa. Însă profesoara universitară care îl acuză le-a spus senatorilor, cu lacrimi în ochi, că s-a temut că va fi violată și poate chiar sufocată, accidental, în timpul agresiunii sexuale, la o petrecere într-o cameră de cămin.

Christine Blasey Ford, acuzatoarea lui Kavanaugh: "Nu voi uita niciodată detaliile din acea noapte care m-a adus astăzi aici. Am crezut că mă va viola. Am încercat să strig după ajutor. Când am strigat, Brett mi-a acoperit gura cu mâna ca să mă oprească să mai țip. Mi-a rămas întipărit în memorie râsul lor, râdeau în hohote și se amuzau pe seama mea."

Citește și
Christine Blasey Ford
Christine Blasey Ford a povestit cum Brett Kavanaugh a încercat să o violeze la o petrecere între liceeni

Senator: "În ce procent sunteți sigură că Brett Kavanaugh v-a supus la o agresiune sexuală?"

Christine Blasey Ford, acuzatoarea lui Kavanaugh: "Sută la sută."

Doctorul Christine Blasey Ford, psiholog și profesor universitar, l-a acuzat pe magistratul propus de președintele Trump pentru Curtea Supremă de fapte comise în 1982, atunci când el avea 17 ani și ea 15 ani, la o petrecere într-o cameră de camin. A fost prima oară când a vorbit în public.

"Nu mă veți face niciodată să renunț!", a spus judecătorul Kavanaugh, cu vocea plină de furie, într-o declarație combativă, la o oră după ce s-a încheiat audierea acuzatoarei sale. A denunțat, în fața senatorilor ceea ce el numeste o rușine națională și o uneltire prin care îi este lovită familia și reputația in scopuri politice.

Brett Kavanaugh, nominalizat la Curtea Supremă: "Tot acest efort de două săptămâni a fost o lovitură politică calculată și orchestrată, alimentată de o furie mocnită împotriva președintelui Trump și alegerii sale în 2016, răzbunare în beneficiul Clintonilor și grupurilor opoziției de stânga lăsate pe dinafară cu tot cu milioanele lor. E un circ. Seara trecută Ashley și fiica mea și-au spus rugăciunile... Iar micuța Liza... are doar 10 ani... i-a spus lui Ashley: "Ar trebui să ne rugăm pentru femeie". Câtă înțelepciune la un copil de zece ani."

Senator: "Niciuna dintre aceste acuzații nu sunt adevărate?" Brett Kavanaugh: "Corect." Senator: "Nu aveți nicio îndoială?" Brett Kavanaugh: "Zero! Sunt sută la sută sigur." Senator: "Nici măcar o urmă de îndoială?" Brett Kavanaugh: "Nu. Sută la sută sigur, domnule senator."

Totuși, în afară de doctor Ford, încă doua femei îl acuză pe judecătorul Kavanaugh de agresiuni sexuale, în timpul liceului și studenției la Yale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult