Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atacul masiv al Rusiei a afectat 15 regiuni din Ucraina. „Există morți și răniți”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Atacul masiv rusesc asupra Ucrainei s-a soldat cu morți și răniți, iar infrastructura energetică a avut de suferit. 15 regiuni au fost afectate de ploaia de rachete și drone.

Ruşii au vizat din nou infrastructura energetică a ţării şi există pagube într-o serie de regiuni. Compania Ukrenergo a fost nevoită să procedeze la întreruperi de urgenţă ale energiei electrice pentru a stabiliza sistemul. Cel mai mare producător privat de energie din Ucraina, DTEK, a declarat, la rândul său, că a operat întreruperi de urgenţă ale energiei electrice în urma atacurilor, relatează Ukrainskaia Pravda, preluată de news.ro.

„15 regiuni au fost afectate astăzi ca urmare a unui atac masiv al Rusiei. Inamicul a folosit diverse tipuri de arme: UAV-uri, rachete de croazieră. Există răniţi şi morţi. Sincerele noastre condoleanţe familiilor şi prietenilor”, a scris pe Telegram prim-ministrul Denîs Şmîhal.

Alimentarea cu energie electrică şi apă a fost întreruptă în unele părţi ale Kievului, a declarat primarul oraşului, Vitali Kliciko, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Pe de altă parte, premierul Şmîhal a profitat de ocazie pentru a lansa din nou un apel către parteneri. El subliniat încă o dată că, pentru a opri bombardarea barbară a oraşelor ucrainene, este necesar să se distrugă locurile de unde sunt lansate rachetele ruseşti, aluzie la faptul că aceasta este justificarea incursiunii ucrainene din Rusia şi că aşa se explică şi atacurile ucrainene pe teritoriul rus. Pentru a face acest lucru, a spus Şmîhal, Ucraina are nevoie de arme cu rază lungă de acţiune şi de permisiunea partenerilor săi de a le folosi împotriva ţintelor ruseşti. Guvernul ucrainean contează pe sprijinul aliaţilor săi, a transmis premierul.

Citește și
atac rusia
Reuters anunță că are un jurnalist dispărut și doi răniți, după ce forțele lui Putin au atacat un hotel din Ucraina

În noaptea de 25-26 august, Rusia a lansat câteva zeci de drone kamikaze de tip Shahed în Ucraina. Dimineaţa, inamicul a atacat, de asemenea, cu rachete de croazieră şi rachete balistice. Explozii s-au auzit în Kiev, Luţk, Zaporojie, Odesa, Harkov şi alte oraşe.

Potrivit The Guardian, care citează autorităţile locale, cel puţin trei persoane au fost ucise. Au fost victime în regiunile Luţk din vest, Dnipro din est şi Zaporojie din sud.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult