Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul rușilor după incursiunea ucrainenilor în Kursk: „Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”

Incursiunea Ucrainei pe teritoriul suveran al Rusiei a agitat apele printre politicienii ruși. Ofensiva Kievului în țara vecină a intrat cea de-a zecea zi.

Un deputat parlamentar rus a declarat vineri că incursiunea ucraineană susținută de Occident a adus lumea aproape de un război global total, a raportat agenția rusă de știri RIA, citată de Reuters.

Trupele ucrainene au trecut granița în regiunea Kursk din Rusia pe 6 august și de atunci au avansat semnificativ, forțând Moscova să evacueze peste 200.000 de persoane din casele lor.

„Având în vedere prezența echipamentelor militare occidentale, utilizarea de muniție și rachete occidentale în atacurile asupra infrastructurii civile și dovada irefutabilă a participării străinilor la atacul asupra teritoriului rus, se poate ajunge la concluzia că lumea se află în pragul unui al treilea război mondial”, a declarat deputatul Mihail Sheremet, citat de RIA.

Occidentul, acuzat de implicare

Sheremet, care este membru al comitetului de apărare al parlamentului rus, i-a făcut ecou lui Putin spunând că țările NATO au dat undă verde planurilor de incursiune, o acuzație negată de Washington.

Citește și
vladimir putin, aleksandr lukasenko
Aliatul principal al lui Putin face apel la pace în „încăierarea” ruso-ucraineană: „Să ne așezăm la masa negocierilor”

Adjunctul lui Putin, Nikolai Patrushev, a acuzat, de asemenea, vineri Occidentul că se află în spatele atacului, într-un interviu acordat ziarului Izvestia.

Patrushev a declarat că NATO și agențiile de informații occidentale au fost implicate în planificarea operațiunii Kursk, deși nu a furnizat nicio dovadă.

Ucraina și aliații săi spun că Rusia primește asistență în efortul său de război din partea Chinei, Iranului și Coreei de Nord.

Anterior, vineri, liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a reafirmat angajamentul de a aprofunda cooperarea cu Rusia și și-a exprimat încrederea că Moscova va fi victorioasă în „războiul sfânt pentru pace și dreptate”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult